Prawdziwie włoska restauracja – menu i wino
Włoskie restauracje to w większości polskich miast najbardziej popularny typ restauracji. Kochamy jedzenie włoskie bo jest pyszne, treściwe oraz ładnie wygląda na talerzu. Bez wątpienia najczęściej decydujemy się na włoskie makarony. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską goście smakują równie pyszne dania obiadowe takie jak risotto, lasagne czy desery włoskie.
Szukając tradycyjnej włoskiej restauracji należy zwrócić uwagę na kilka elementów: czy miejsce stosuje włoskie składniki, czy w menu są też mniej znane dania, czy karta win, oferuje typowo włoskie wina. Włoska kuchnia to bogata różnorodność i dania z różnych zakątków kraju. W mistrzowskiej restauracji poczujemy naturalny smak Włoch.
Włoska kuchnia jest łatwa, ale to nie oznacza, że jest mniej smaczna Z pewnością można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich .
Aromatyczne wina z Włoch
Żadna restauracja włoska, która aspiruje do tytułu bycia ekskluzywnym punktem na gastronomicznej mapie miasta, nie powinna zaniedbywać trunków. Obiad bez wyjątku powinien obejmować również trunek. Kieliszek alkoholu to dla Włocha standard. w restauracji Klasyczne włoskie wina to zdecydowanie trebbiano d’abruzzo z Abruzji, kalabryjskie ciro a także noto z Sycylii. Włoska restauracja – o ile rzeczywiście ma być rozpoznawana jako prawdziwie włoska, musi posiadać różnorodną kartę win.
Regionalna kuchnia włoska
Chcąc poznać wyjątkowość kuchni włoskiej bez cienia wątpliwości warto odwiedzić restaurację, która jest w stanie przygotować nie jedynie pasty i pizzę.
Zobacz film